Sena R2 EVO MESH

€ 219,00

Kies variant om voorraadstatus te zien

Communicatietechniek in je (race)fietshelm!

De Sena R2 EVO is door zijn aerodynamische ontwerp uitermate geschikt voor racefietsers. De Sena R2 EVO beschikt over MESH techniek waardoor het mogelijk is om in grote groepen te praten. In 2022 gaan de eerste teams in de Tour de France rijden met deze techniek. Daarnaast koppel je jouw telefoon voor muziek, GPS instructie of andere audio berichten. De Sena R2 is tevens voorzien van een LED achterlicht voor betere zichtbaarheid en veiligheid. De microfoon en speakers zijn geïntegreerd, je oren worden niet bedekt zodat je omgevingsgeluid (verkeer) gewoon kunt blijven horen.

LET OP de Sena EVO serie kan niet communiceren met de gewone Sena Bluetooth helmen.

Nog %1 beschikbaar
SKU
R2-EVO

MESH intercom, nu beschikbaar voor fietsers

Sena introduceert de MESH techniek in de fietswereld. In 2022 zullen de eerste teams in de Tour de France gebruiken maken van deze techniek. Het voordeel van MESH is dat in grote groepen (aantal deelnemers is oneindig) gecommuniceerd kan worden.

Bij de Bluetoothelmen is dit aantal maximaal 4. Het MESH systeem kan werken met verschillende kanalen zodat je wel je eigen groep kan gebruiken, maar je kunt wel wisselen van kanaal om zo met verschillende groepen te kunnen praten. Het bereik van helm tot helm is maximaal 900 meter , maar iedere helm vergroot het bereik.

Praat met je fietsmaatjes zonder te schreeuwen!

Met Sena's MESH intercom kun je communiceren met andere gebruikers van dit MESH systeem, niet alleen met de R2 Evo, maar ook de R1 EVO en M1 EVO. Verbinden gaat met 1 druk op de knop. Het bereik tussen 2 helmen is maximaal 900 meter maar iedere helm kan de afstand weer vergroten.

Je kunt kiezen uit 9 verschillende kanalen. Op die manier kan je met een grote groep praten of een 1 op 1 gesprek voeren. Het MESH systeem past zichzelf aan wanneer deelnemer binnen of buiten bereik zijn.

Koppel je telefoon voor muziek, GPS, telefoon en meer

Door je smartphone te koppelen met je Sena R2 kun je onderweg naar muziek luisteren, aanwijzingen van je navigatie- of trainginsapp horen. Word je gebeld dan kun je ook een gesprek aannemen. Je telefoon kan veilig (en handsfree) opgeborgen blijven. De speakers zijn boven je oor gepositioneerd zodat je gehoorgang vrijblijft (in tegenstelling tot oordopjes). Je kunt het omgevingslawaai dus gewoon blijven horen.

Veiligheid en comfort

De gestroomlijnde Sena R2 EVO heeft een ingebouwd achterlicht . Hierdoor ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers. In tegenstelling tot normale verlichting is de Sena R2 bestand tegen een stootje . De Sena R2 biedt de gebruikers bescherming dankzij de polycarbonaat schaal. De helm is voorzien van een verwijderbare en wasbare binnenvoering. De nylon kinband en draaiknop verstelling zorgen voor een goede pasvorm. De slim geplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een maximale verkoelende luchtstroom.

 

Pas je instellingen aan met de Sena Cycling App

De Sena Cycling app installeer je op te telefoon. Met de app kun je instellingen aanpassen en de MESH groepen beheren. Je bedient je achterlicht en je hebt toegang tot de snelstartgids.

Navigatie

Uiteraard zijn er verschillende navigatie apps voor op je mobiele telefoon, maar die zijn niet allemaal evengoed op de fietsers gericht. Er zijn een aantal modellen fiets GPS toestellen die in combinatie met je mobiele telefoon gesproken aanwijzingen kunnen geven. Onder andere de Garmin Edge modellen zijn hiervoor geschikt. Je krijgt dan de gesproken aanwijzingen uit de luidsprekers van je helm te horen.

Kies de juiste maat - hoe te meten?

 

Gebruik een flexibel meetlint of touwtje horizontaal rondom om je voorhoofd, ongeveer 2 à 3 centimeter boven je wenkbrauwen en oren. Trek het lint een klein beetje aan, maar niet te strak. Meet voor de zekerheid 2 keer!
Kies de helmmaat die het dichtsbij je metingen in de buurt komt.

Small 50 ~ 55 centimeter
Medium 55 ~ 58 centimeter
Large 58 ~ 62 centimeter

 

* Niet alle helmen zijn in iedere maat verkrijgbaar

Meer informatie
Aantal personen onbeperkt
Maximale afstand 900 meter
Connectie MESH
LED achterlicht Ja
Merk Sena

Sena R2 EVO
USB-C power en data kabel
Opberghoes

Algemeen
Polycarbonaat helmschaal met EPS voering
Nylon kinband
Spreektijd: 7 tot 10 uur, afhankelijk van LED gebruik
Gebruikstemperatuur: -10˚C - 55˚C
gewicht: 394 gram (maat M)


Bluetooth
Bluetooth 5.2
Headset Profiel (HSP)
Hands-Free Profiel (HFP)
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
Audio Video Remote Control Profile (AVRCP)


Intercom MESH
Maximale intercom afstand: tot 900m in open terrein
Bereik mogelijk tot 3,6 km bij minimaal 6 deelnemers
Aantal deelnemers: virtueel ongelimiteerd
9 kanalen


Audio
Ingebouwde SBC Codec
Advanced Noise Control™


Batterij
Laadtijd: 3 uur
Fast charge: 20 minuten laden is voldoen voor 2 uur  intercom
Type: Lithium polymeer


Certificaten
Elektronica: CE, FCC, IC
Helm: CE EN 1078, CPSC 1203

test