RMA en garantie

Informatie rondom garantie, retour en klachten

Retourneren
U heeft het recht uw online bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Heeft u gekozen voor een duurdere verzendoptie, dan worden alleen de standaard verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour zenden van u thuis naar ons zijn voor eigen rekening.

Stuurt u slechts een deel van uw bestelling retour, dan worden de verzendkosten niet gecrediteerd (u houdt immers een deel van de bestelling). Eventuele kortingen, combinatieprijzen en/of meerprijzen worden verrekend indien een deel van de bestelling retour gestuurd wordt.
Eventuele kosten gemaakt door derden, zoals inbouw- of installatiekosten, worden niet door ons vergoed.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht neemt u eerst contact met ons op via sales@sena-outdoor.nl

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag en eventuele verzendkosten binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Het herroepingsrecht is bedoeld om je als consument te beschermen tegen een impulsaankoop of het tegenvallen van een product wanneer je deze voor het eerst in handen hebt. Na ontvangst van een product dien je hier zorgvuldig mee om te gaan indien je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht.

Je kunt dezelfde dingen doen met een toestel die je ook in een winkel mag verwachten. Bij elektronica staan er in winkels vaak demonstratietoestellen die je kunt bedienen, maar een artikel op je fiets monteren en er een rondje mee rijden is ook niet mogelijk. Ga je dus daadwerkelijk het artikel gebruiken en je besluit toch af te zien van de aanschaf dan moet je rekening houden met het waardeverlies van je aanschaf. 

Uitzonderingen retourneren
- Computersoftware die geactiveerd is of waarvan de verzegeling verbroken is.

- Producten die online geregistreerd zijn bij de fabrikant

Garantie
Sena-Outdoor staat er voor in dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

Op al onze producten geldt in de regel een garantietermijn van 2 jaar.

Mocht u aanspraak willen maken op de garantie neem dan contact met ons. Onze eigen technische dienst zal in eerste instantie zijn uiterste best doen de garantieafhandeling in eigen huis te realiseren alvorens de fabrikant in te schakelen. Daartoe kan een product opgestuurd worden.

Heeft u een klacht over ons of over één van onze producten, neem dan contact met ons op. In de regel zullen klachten binnen 2 werkdagen in behandeling genomen worden.

Klachten
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar sales@sena-outdoor.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.